Injectarea steroizilor cum se face?

Injectarea steroizilor este un proces simplu, dar care trebuie neaparat facut corect. Injectarea steroizilor se face in muschi (intramuscular), nu se face in vena, nu se face subcutanat.

Niciodata sa nu injectati steroizii in vena, fiindca acest lucru duce la deces!

Este de preferat ca injectiile sa fie facute de persoane calificate, insa daca nu dispuneti de personal calificat, atunci puteti sa va faceti singuri injectiile, doar ca trebuie sa tineti cont de urmatoarele !

1.Injectarea steroizilor analizanti se face prin intretaierea unei linii orizontale,care trece prin marginea superioara a marelui trohanter,pana deasupra santului interfesier.

2. Injectia se face perpendicular,nu inclinat, nu pe diagonala,nu subcutanat,nu etc.Se face in muschi voluminosi lipsiti de trunchiuri mari de vase de sange si nervi.

3.Seringa sterila de unica folosinta.

4. Acul ar trebui sa aiba 3,5 – 4 cm.Astfel se permite o penetrare adanca in tesutul muscular.

5. Intotdeauna se curata zona unde urmeaza sa se faca injectie cu vata si spirt,daca nu aveti spirt va recomandam sa folositi alcool etilic sau alcool de 50 grade +.Este foarte important sa curatati zona unde urmeaza a fi injectat ca sa nu riscati o infectie nedorita.

6.  Este mai bine sa se foloseasca doua ace in timpul extrageri si inca un ac in timpul injectari, pentru ca uneori varful acului se poate deteriora atunci cand strapunge capacul de cauciuc al butoiasului de steroizi(multidoza)

7.Tineti seringa in mana ca pe o sageata si cu cealalta mana intindeti pielea intre indexul si policele mainii unde urmeaza sa fie facuta injectia.Dupa ce patrundeti in muschi se verifica pozitia acului prin aspirare daca nu sa penetart intr-un vas de sange in caz contrar extragem si introducem din nou intr-un alt loc.

8. Este indicat sa se schimbe zona de injectare ca sa nu riscam sa apara noduli cand partea dreapta,cand partea stanga,umeri.Este de preferat sa nu se faca mai mult de doua injectii pe saptamana in aceeasi zona !

9. Injectarea substantei se face lent aproximativ 1 minut chiar 2 minute ca sa evidam discomfortul de dupa injectare.

10.Dupa injectare se recomanda masarea locului pentru evitarea nodulelor in timp.

11.Atentie la injectarea ca sa nu atingem nervul Sciatic deoarece putem sa paralizam de inadata.

Steroizi injectabili sunt mult mai sigure si mai practice decat Steroizi orali din cauza ca Steroizi injectabili nu afecteaza asa de nociv ficatul decat Steroizi orali.Indiferent daca se foloseste Steroizi orali sau Steroizi injectabili se recomanda folosirea protectoarelor de ficat,chiar si Omega 3-ului(pentru colesterol)

Important ! Prin injectarea Trembolonului am putea sa tusim destul de tare,aproximativ 2 minute dupa care trece .Motivul este ca am injectat intr-un nervisior.

Mai jos am atasat si un video informativ in care ni se arata cum se face injectia intramusculara !

Leave a Reply